افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی وابسته فرآیندی است که از طریق آن یک شرکت برای بازاریابی محصولات شخص یا شرکت دیگری کمیسیون دریافت می کند. شرکت وابسته محصولی را تبلیغ می کند و از هر فروش که انجام می دهد، بخشی از سود را به دست می آورد. آیا می ‌توان از طریق همکاری در فروش پول به ‌دست آورد؟ باید گفت که بله، این اتفاق امکان پذیر است. کسب ‌و ‌کارهای مرتبط می توانند با همکاری در فروش سود خوبی حاصل کنند.

در این مطلب از منتورلایو قصد داریم تا به صورت کامل به بررسی افیلیت مارکتینگ بپردازیم، پس پیشنهاد می کنیم تا انتها همراه ما باشید.

افیلیت مارکتینگ چیست؟

بازاریابی وابسته یکی از جدیدترین روش های کسب درآمد از طریق بستر اینترنت است. در این روش بازاریابی، شما میان شرکت ارائه دهنده محصول و مشتری قرار می گیرید و در واقع به عنوان شرکت واسطه عمل می کنید و افراد را به سمت خرید محصول سوق می دهید.

وظیفه شخصی که قصد همکاری در فروش را دارد معرفی محصول، ویژگی‌ ها و کاربردهای آن است تا مشتریان را ترغیب به خرید محصول یا خدمات کند .این کار دارای روش ‌های گوناگون و متنوعی است؛ اما بهترین و پربازده‌ ترین روش ها استفاده از اینترنت است. شما می توانید به عنوان یک معرف، محصول مورد نظر را به شیوه ‌های درست تبلیغ کرده و بابت هر فروش که از سمت شما انجام بگیرد پورسانت و یا درصدی از فروش را دریافت کنید.

سایت آمازون بهترین نمونه این نوع از فروش است. آمازون (AMZN) با ایجاد یک برنامه بازاریابی وابسته، این عمل را رایج کرد که به موجب آن وب ‌سایت ‌ها و وبلاگ ‌نویسان پیوندهایی به صفحه آمازون می زنند و هزینه‌ های تبلیغات را دریافت می کنند. از این نظر، محصول و خدمات در یک شبکه وسیع برون سپاری می شوند.

یک تاجر تجارت الکترونیک که می خواهد به پایگاه گسترده تری از کاربران و خریداران اینترنتی دسترسی پیدا کند، ممکن است یک شرکت وابسته استخدام کند. شرکت وابسته می تواند صاحب چندین وب سایت یا لیست های بازاریابی ایمیلی باشد. هر چه تعداد وب سایت ها یا لیست های ایمیل یک شرکت وابسته بیشتر باشد، شبکه ارتباطی گسترده تر می شود. سپس شرکت محصولات ارائه شده در پلتفرم تجارت الکترونیکی را به شبکه خود ارتباط داده و تبلیغ می کند. شرکت وابسته این کار را با اجرای تبلیغات بنری، تبلیغات متنی، ارسال لینک در وب سایت های خود یا ارسال ایمیل به مشتریان انجام می دهد. شرکت ها از تبلیغات در قالب مقالات، ویدئوها و تصاویر استفاده می کنند تا توجه مخاطب را به یک خدمات یا محصول جلب کنند.

این سیستم چگونه کار می کند؟

از آنجا که سیستم همکاری در فروش از طریق فروش محصولات بین بازاریابان مختلف که به صورت مستقل از یکدیگر کار می ‌کنند صورت می گیرد، می ‌تواند به عنوان اهرمی مهم در استفاده از توانایی‌ های افراد گوناگون برای ارائه یک استراتژی بازاریابی کارآمد و مؤثر تلقی شود. فرایند بازاریابی در این سیستم سه رکن مهم دارد که عبارتند از:

  1. تولید کنندگان محصول
  2. همکاران فروش و یا تبلیغ کنندگان
  3. مصرف کنندگان

برای اطمینان حاصل کردن از آن که این فرایند می ‌تواند سیستم موثری باشد، رابطه مشترکی بین این سه گروه را با هم بررسی می ‌کنیم:

فروشندگان و تولید کنندگان محصولات

فروشنده می‌ تواند یک کارآفرین کوچک باشد و یا یک تشکل اقتصادی بزرگ، حتی می ‌تواند یک دستفروش، خرده فروش، بازرگان و یا یک شرکت تولیدی نیز باشد. محصول هم می ‌تواند ماهیت فیزیکی مانند ( لوازم خانه) و هم ماهیت خدماتی مثل (آموزش حرفه آرایشگری) داشته باشد. حالا ممکن است که فروشندگان خودشان فرایند بازاریابی را انجام دهند و یا این که به بازاریابان مستقل بسپارند. البته فروشندگان محصولات با برندهای تجاری شناخته شده نیازی به مشارکت فعالانه در امر بازاریابی ندارد و ممکن است فرایند بازاریابی را خودشان انجام دهند و درآمد حاصل از آن را به خود اختصاص دهند.

همکاران فروش و یا تبلیغ کنندگان

بازاریاب و یا توزیع کننده محصول ممکن است یک شرکت و یا یک فرد باشد که محصول را از طریق پروسه بازاریابی جذاب به خریداران بالقوه عرضه می ‌کند. به عبارت دیگر یک بازاریاب، مصرف‌ کننده را قانع می‌ کند که محصول مورد نظر ارزشمند و مفید است و آن ها را ترغیب می‌ کند که کالا را خریداری کنند. با این کار از طریق خرید محصول توسط مصرف کننده درآمد کسب می‌ کنند.

بازاریابان معمولاً گروه خاصی از مصرف ‌کنندگان را با توجه به منافعشان مخاطب خود قرار می ‌دهند. این کار سبب می ‌شود که افرادی را جذب کنند که پتانسیل خرید کردن دارند و باعث افزایش فروش برای آن ها شوند.

مصرف کنندگان

مصرف کنندگان بازیگران اصلی این سیستم بازاریابی هستند. بازاریابان از طریق رسانه‌ ها و وب‌ سایت‌ ها محصولات را با مصرف کنندگان به اشتراک می ‌گذارند. هر زمان که مشتری محصولی را خریداری کرد، تولید کننده و بازاریاب وابسته هر دو از سود بهره مند خواهند شد.

به ندرت خریداران حاضر به پرداخت مبلغی مازاد برای خرید خود به بازاریابان می ‌شوند. برای همین معمولاً سهم درآمدی بازاریاب در سود محصول گنجانده می ‌شود. با خرید محصول توسط مشتری چرخه خرید تکمیل شده و محصول را از طریق یک روال عادی دریافت می‌ کند؛ بدون آن که سیستم همکاری در فروش تأثیری در نحوه تحویل کالا برای وی داشته باشد.

انواع افیلیت مارکتینگ

معمولاً مشخص نیست که آیا یک بازاریاب وابسته واقعاً از محصولی که تبلیغ می‌ کند استفاده کرده است یا صرفاً به خاطر پول آن را پبشنهاد می ‌کند. در برخی موارد، مانند خدمات رژیم غذایی یا محصولات مراقبت از پوست، مشتری ممکن است به یک شرکت وابسته اعتماد نکند، مگر اینکه بداند خودش محصول را آزمایش و تأیید کرده است.

در سال 2009، پت فلین، بازاریابی وابسته را به سه نوع غیر وابسته، وابسته و درگیر طبقه‌ بندی کرد تا به تمایز بین بازاریابان وابسته کمک کند. در اینجا هر دسته را تحلیل می کنیم تا به شما کمک کنیم تصمیم بگیرید کدام مسیر را انتخاب کنید.

  • غیر وابسته

در این مدل، بازاریابان هیچ ارتباطی با محصول یا خدماتی که تبلیغ می کنند ندارند. آن ها هیچ تخصص یا اختیاری در زمینه محصول ندارند و نمی توانند در مورد استفاده از آن ادعایی داشته باشند.  تنها کاری که آن ها به عنوان یک افیلیت مارکتر انجام می‌ دهند، این است که لینک ‌های افیلیت را در محیط‌ های تبلیغاتی قرار می‌ دهند تا در مقابل دید کاربران اینترنت باشند. اگر کاربران بر روی تبلیغات آن ها کلیک کنند، کمیسیون آن را دریافت خواهند کرد.

این مدل از بازاریابی بیشتر مناسب افرادی است که نمی ‌توانند برای راه‌ اندازی و تولید محتوای وب سایت، وبلاگ و سایر پلتفرم ‌ها زمان و انرژی لازم را صرف کنند و می ‌خواهند در کمترین زمان به درآمد برسند. این افراد فقط در پشت صحنه تبلیغات نقش دارند.

  • وابسته

نوع دیگری از انواع افیلیت مارکتینگ وجود دارد که در آن بازاریاب با مصرف ‌کننده ارتباط دارد. در این نوع از بازاریابی، افیلیت مارکتر از طریق پست وبلاگ، پادکست، ویدئو یا در شبکه ‌های اجتماعی حضور آنلاین دارد و لینک های افیلیت مرتبط با حوزه فعالیت خود را در در اختیار مصرف کننده قرار می دهد. در این روش، اگر مخاطب از طریق لینک وارد وب سایت تبلیغ‌ دهنده شود و اقدام به خرید کند به بازاریاب کمیسیون تعلق خواهد گرفت.

در این نوع از بازاریابی، می ‌توانید هر نوع محصولی که با حوزه کاری شما در ارتباط است را در قالب ‌های مختلف از جمله بنر، تبلیغات متنی و غیره در پلتفرم تبلیغاتی خود قرار دهید .به عنوان مثال، اگر وبلاگی در حوزه دیجیتال داشته باشید، می‌ توانید محتوایی با عنوان “آموزش ساخت اپل آیدی” قرار دهید و در انتهای آن فروشگاهی را معرفی کنید که محصولات اپل را می ‌فروشند. این روش نسبت به روش قبل برای کاربران وب قابل اعتماد‌تر است و درآمد حاصل از آن نیز بیشتر خواهد بود.

  • درگیر

برخی افیلیت مارکترها دوست دارند محصولات یا خدماتی را به مخاطبان خود پیشنهاد کنند، که کاملاً از آن مطمئن هستند و به نوعی خودشان آن را تست کرده‌ اند. اگر جزو این دسته افراد هستید همکاری در فروش درگیر برای شما مناسب است.

در این نوع از بازاریابی، افراد کاملاً با چیزی که تبلیغ می ‌کنند درگیر هستند. در این روش نیز یک وبلاگ، وب سایت، شبکه اجتماعی یا هر پلتفرمی که برایتان مناسب است را راه اندازی می‌ کنید و محصولات مرتبط با حوزه کاری خود را تبلیغ می ‌کنید.

تفاوتی که این روش با روش وابسته دارد این است که قبل از تبلیغ هر چیزی خودتان از محصول یا خدمات استفاده می‌ کنید و آن را در قالب نقد و بررسی به مخاطب ارائه می ‌دهید. نکته مثبت در این نوع از بازاریابی این است که می‌ت وانید بررسی جامع ‌تر و صادقانه ‌تری در مورد محصول داشته باشید، علاوه بر این اعتماد مخاطب را نیز جلب خواهید کرد.

انواع کانال های رایج بازاریابی وابسته

اکثر افیلیت مارکترها به تبلیغ محصول می پردازند تا اطمینان حاصل کنند که مخاطبان هدف آن‌ ها درگیر و پذیرای خرید محصولات تبلیغاتی هستند. اما همه آن ها محصولات را به یک شکل تبلیغ نمی کنند. در واقع، چندین کانال بازاریابی مختلف وجود دارد که ممکن است از آن ها استفاده کنند.

  • اینفلوئنسرها

اینفلوئنسر یک تولید کننده محتوا است که قدرت تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید بخش بزرگی از مردم را دارد. این شخص در موقعیت بسیار خوبی برای بازاریابی وابسته است. در حال حاضر، اینفلوئنسرها دارای دنبال ‌کننده‌ های زیادی هستند، بنابراین برای آن ها آسان است که از طریق پست‌ های رسانه‌ های اجتماعی و وبلاگ‌ ها دنبال ‌کنندگان خود را به سمت خرید سوق دهند.

  • وبلاگ نویسان

با کمک رتبه بندی ارگانیک در جستجوی موتورهای جستجوگر، وبلاگ نویسان در افزایش فروش از طریق بازاریابی محتوا نسبت به سایرین برتری دارند. وبلاگ نویس محصول یا خدمات را استفاده کرده و سپس یک بررسی جامع می نویسد، به نحوی که برند را به شیوه ای قانع کننده تبلیغ کند. وبلاگ نویس به خاطر تأثیری که در انتشار اخبار در مورد ارزش محصول دارد و به بهبود فروش کمک می کند، کسب درآمد خواهد کرد.

  • سایت های نقد و بررسی

افیلیت مارکترها علاقه ویژه ‌ای به سایت‌ های نقد و بررسی دارند؛ زیرا این گونه سایت ‌ها مخاطب زیادی دارند و به سرعت تعداد دنبال‌ کنندگان آن‌ ها بالا می ‌رود .در این نوع از بازاریابی، افراد یک وب سایت راه ‌اندازی کرده و در آن چند شرکت را در یک حوزه خاص بررسی می ‌کنند.

در این سایت ‌ها لینک افیلیت، درون محتوای نقد و بررسی قرار می ‌گیرد و مخاطبان وب سایت نقد و بررسی از طریق آن لینک ‌ها به وب سایت تبلیغ ‌دهنده ارجاع داده می شوند. افیلیت مارکترها به ازای ترافیکی که به وب سایت تبلیغ ‌دهنده ارجاع داده‌ اند، کمیسیون دریافت می ‌کنند.

  • بازاریابی ایمیلی یا خبرنامه

بازاریابی ایمیلی هنوز هم یک منبع کارآمد برای درآمدزایی است. برخی از شرکت‌ های وابسته فهرست‌ های ایمیلی دارند که می‌ توانند از آن ها برای تبلیغ محصولات استفاده کنند. برخی دیگر ممکن است از خبرنامه های ایمیلی که شامل پیوندهایی به محصولات هستند استفاده کنند و پس از خرید محصول توسط مشتری، کمیسیون دریافت کنند.

  • خدمات فروشگاهی

در این نوع بازاریابی، سایت ‌هایی راه‌ اندازی می شوند تا خدمات خاصی برای افزایش فروش محصولات ارائه دهند.  برخی از این سایت ‌ها به عنوان یک دایرکتوری، لیستی از محصولات و خدمات فروشگاه ‌های مختلف را جمع‌ آوری کرده تا کاربران بتوانند راحت تر به محصولات و خدمات دسترسی داشته باشند. کاربران در این سایت ‌ها می‌ توانند محصولات را از جهات مختلف مانند قیمت، نحوه ارسال، ویژگی ‌های محصول و غیره با هم مقایسه کرده و خرید کنند.

  • شبکه ‌های اجتماعی

در دسترس ‌ترین نوع افیلیت مارکتینگ، استفاده از شبکه ‌های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، لینکدین، توییتر، یوتیوب و غیره است .بسیاری از بازاریابان از فضای رسانه ‌های اجتماعی برای هدایت دنبال ‌کنندگان خود به وب سایت تبلیغ‌ دهندگان و دریافت کمیسیون از فروش خدمات و محصولات آن ‌ها استفاده می‌ کنند.

نکاتی برای تبدیل شدن به یک بازاریاب وابسته موفق

آیا آماده اید تا به عنوان یک افیلیت مارکتر شروع به فعالیت کنید؟ در این بخش بهترین نکات بازاریابی برای کمک به شما را بررسی کرده ایم.

 

  • با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید

هنگامی که حرفه بازاریابی وابسته را شروع می کنید، می خواهید مخاطبانی را پرورش دهید که علایق بسیار خاصی دارند. این کار به شما این امکان را می دهد که کمپین های مختلفی برگزار کرده و فروش خود را افزایش دهید. با شناساندن خود به عنوان یک متخصص در یک محصول خاص، قادر خواهید بود برای افرادی که احتمال خرید محصول را دارند بازاریابی کنید.

  • از چندین منبع استفاده کنید

به جای تمرکز بر روی یک کمپین ایمیلی، وقت خود را صرف کسب درآمد از طریق وبلاگ، ایجاد صفحات فرود، ارسال پست در سایت های بررسی، رسانه های اجتماعی و حتی بررسی تبلیغات کنید. انواع استراتژی های دیجیتال مارکتینگ را آزمایش کنید تا ببینید مخاطبان شما به کدام یک بیشتر پاسخ می دهند.

  • کمپین ها را با دقت انتخاب کنید

مهم نیست که مهارت‌های بازاریابی آنلاین شما چقدر خوب است؛ چرا که از یک محصول بد درآمد کمتری خواهید داشت. قبل از تبلیغ برای یک محصول جدید، برای بررسی تقاضای بازار وقت بگذارید. قبل از همکاری با فروشنده با دقت در مورد فروشنده تحقیق کنید. وقت شما ارزش زیادی دارد و می خواهید مطمئن باشید که آن را صرف محصولی می کنید که سودآور بوده و فروشنده ای که می توانید به آن ایمان داشته باشید.

مزایا و معایب استفاده از افیلیت مارکتینگ

شکی وجود ندارد که سیستم همکاری در فروش می تواند یک گزینه عالی برای کسب درآمد باشد. این نوع از بازاریابی با مزایا و معایب مختلفی همراه است که در این بخش سعی داریم تا به بررسی مهم ترین آن ها بپردازیم.

  • هزینه راه اندازی کم

اکثر برنامه ها به شما این امکان را می دهند به صورت رایگان شریک شوید، بنابراین هزینه ها معمولاً به نحوه ایجاد مخاطب و دریافت ارجاع بستگی دارد.

  • اجرای آسان

وظیفه شما مدیریت جنبه های مختلف بازاریابی دیجیتال و فروش یک محصول است. لازم نیست نگران کارهای سخت تر، مانند توسعه، پشتیبانی یا انجام پیشنهاد باشید.

  • ریسک پایین

از آن جایی که هیچ هزینه ای برای مشارکت در این نوع بازاریابی وجود ندارد، می توانید بدون سرمایه گذاری اولیه کسب درآمد کنید.

افیلیت مارکتینگ در مقایسه با سایر پلتفرم ها دارای معایبی است. اجازه دهید به چند چالشی که با آن روبرو خواهید شد نگاهی بیندازیم.

  • نیاز به صبر دارد

این مدل از بازاریابی یک طرح سریع ثروتمند شدن نیست. رشد مخاطب و کسب درآمد نیاز به زمان و صبر دارد. باید کانال‌ های مختلفی را آزمایش کنید تا ببینید کدام یک به بهترین شکل با مخاطبان شما ارتباط برقرار می‌ کنند.

  • کمیسیون

هیچ رئیسی به عنوان یک بازاریاب به شما چک حقوق هفتگی نمی دهد. بازاریاب های وابسته بر اساس کمیسیون کار می‌ کنند (نرخ کلیک یا فروش محصول).

کلام آخر

افیلیت مارکتینگ می تواند راهی سود آور برای همکاری با برندها و سایر شرکت هایی باشد که در صنعت خود موفق هستند. با کمک این کسب ‌و کارها، می ‌توانید استراتژی‌ های جدیدی برای گسترش سرمایه‌ گذاری خود بیاموزید. به راحتی می توانید از اطلاعات این مقاله از منتورلایو به عنوان مرجعی برای چگونگی کارکرد این فرآیند و رسیدن به درآمد استفاده کنید.